Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Kiflice sa šunkom i sirom

Kiflice sa šunkom i sirom

Naš Hrvoje je u zadnje vrijeme dosta eksperimentirao, probavao, dodavao i oduzimao kako bi došao do recepta za savršene kiflice. Vi ne trebate ništa zbrajati niti oduzimati, već se samo dohvatiti Karla brašna i Hrvojevog recepta. ;)

Sastojci:

600 g KARLA pšeničnog bijelog glatkog brašna
2 žličice soli
7 g suhog kvasca
1 žličica šećera
100 g maslaca (otopiti) 200 - 210 ml mlijeka
3 žlice grčkog jogurta
1 jaje
+ 1 žumanjak za premazivanje
- sezam za posipanje
- šunka i sir za punjenje



Priprema:

1. U pola šalice toplog (ne vrućeg) mlijeka - 100 ml (uzmite od ukupne količine) dodajte suhi kvasac, žličicu šećera i 2 žličice brašna (uzmite od ukupne količine). Sve izmiješajte, pokrijte krpom i pustite da odstoji 10 minuta.

2. U zdjelu u kojoj ćete miksati dodajte brašno i sol, a potom u sredini napravite udubinu u koju redom dodajte: aktivirani kvasac, otopljeni maslac, grčki jogurt i razmućeno jaje.

3. Na kuhinjski robot postavite nastavak za tijesto i krenite mijesiti na najmanjoj brzini. Kako tijesto traži tekućinu tako postepeno dodajte i mlijeko. Dobit ćete mekano tijesto koje se ne lijepi za posudu i prste. Posudu prekrijte prozirnom folijom i pustite da tijesto odmori na toplom 45 minuta.

4. Kada je tijesto odmorilo, lagano ga premijesite na pobrašnjenoj površini. Podijelite ga na dva jednaka dijela.

5. Tijesto razvaljajte, a potom ga podijeli na 16 jednakih trokuta. Svaki trokut napunite kockicom sira i šunke te zarolajte u kiflicu. Isto ponovite i s drugim tijestom.

6. Kiflice premjestite u protvan koji ste obložili papirom za pečenje, prekrijte kuhinjskom krpom i pustite još 20-tak minuta da odmore. Na kraju kiflice premažite žumanjkom i posipajte sezamom.

7. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 18-20 minuta, odnosno dok kiflice ne dobiju lijepu boju. Vrijeme ovisi i o vašoj pećnici, zato pratite situaciju.



Od ove količine dobit ćete 32 manje kiflice. 

Karla i Hrvoje vam žele dobar tek!