Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Linzeri keksići

Linzeri keksići

Kada biste pitali Karlu i Hrvoja da sastave top listu kolačića koje obavezno pripremaju za Božić i blagdane, linzeri bi se svakako našli na samom vrhu tog popisa. Opskrbili su se brašnom i drugim potrebnim sastojcima, zasukali rukave, napravili prhko tijesto i oblikovali ove preslatke kolačiće.

Neka se linzeri pronađu i na vašem blagdanskom stolu. 



Sastojci:

- 400 g KARLA pšeničnog bijelog glatkog brašna (TIP -550)
- 80 g bademovog brašna
- 200 g maslaca
- 90 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- prstohvat soli
- šećer u prahu za posipanje
- marmelada po želji za spajanje keksića

1. U zdjelu dodajte brašno i sol. Izmiješajte, a potom dodajte i maslac narezan na kockice i sve dobro sjedinite rukama dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama.
2. Toj smjesi dodajte šećere i još lagano izmijesite. Kako biste dobili kompaktnu smjesu dodajte jedno cijelo jaje te žumanjak i rukama oblikujte prhko tijesto. (Ako je presuho, dodajte žlicu hladne vode). Slobodno malo pobrašnite ruke, ali nemojte dodavati previše brašna.
3. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela, lagano promijesite te od svakog oblikujte disk. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje 1 h.
4. Tijesto lagano razvaljajte na pobrašnjenoj površini, a potom kalupima oblikujte željene oblike linzera. Napravite jednaki broj punih keksića i onih s rupom u sredini.
5. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Moraju dobiti laganu boju, ne jako potamniti. Vrlo lako mogu zagorjeti, tako da pratite situaciju u svojoj pećnici.
6. Keksiće s rupom posipajte sa šećerom u prahu. Na sredinu punog keksića nanesite marmeladu po želji, a potom poklopite s keksićem koji ima rupu. 

Keksiće spremite u limenu kutiju. Karla i Hrvoje vam žele dobar tek!