Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Domaća pirova pogača (Focaccia)

Domaća pirova pogača (Focaccia)

Mekana, rahla i jako ukusna lagana focaccia od Karla pirovog bijelog brašna made by Hrvoje Stojanov s food bloga Opet Gladni.

Hrvoje je Karli šapnuo da se ova pogača se ne mijesi, tako da ćete minimalno vremena provesti u kuhinji. 



Tijesto:

450 g KARLA pirovog bijelog brašna

1,5 žličica soli
1,5 žličica suhog kvasca
350 ml mlake vode
2 žlice maslinovog ulja
+ 45 ml ulja dodatno za premaz

Dodaci:

cherry rajčice
svježi ružmarin
sol
origano

1. U zdjelu dodajte prosijano KARLA pirovo bijelo brašno, sol i kvasac. U sredini napravite rupu te dodajte otprilike trećinu mlake vode i maslinovo ulje.
2. Kuhačom miješajte kružno te postepeno dodajte ostatak vode dok tijesto ne postane kompaktno. Tijesto će vam biti ljepljivo i mekano. Zdjelu pokrijte folijom i stavite u hladnjak, najbolje preko noći. Ako vam se žuri, može i na nekoliko sati.
3. Tijesto izvadite iz hladnjaka. Dobro nauljite ruke kako vam se ne bi lijepilo te ga izlijte u protvan (ovaj je ovalni 36x24) koji ste obložili papirom za pečenje. Prekrijte krpom i neka odstoji još barem 1 h na sobnoj temperaturi.
4. Nakon što je tijesto odstajalo, rukama ga još raširite po cijelom protvanu. Tijesto premažite s još 30 ml ulja, prstima napravite rupice (dobro nauljite prste), a zatim dodajte rajčice i ružmarin.
5. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva, 25 minuta,  odnosno dok pogača ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.

Karla vam želi dobar tek!