Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Fritule

Fritule

Najljepši dio godine je pred nama. Prosinac je mjesec dobrih vibracija, druženja, veselja, zajedništva, dobre hrane i svega lijepoga što nam donosi vrijeme Adventa.

Vrijeme je da krenemo s blagdanskim delicijama, a kako drugačije nego s preukusnim fritulama našeg Hrvoja s bloga Opet Gladni.


Sastojci:

400 g KARLA glatkog pšeničnog bijelog brašna
6 g praška za pecivo (pola vrećice)
50 g šećera
prstohvat soli
2 čašice čvrstog jogurta
2 jaja
2 vrećice rum šećera
ribana korica jednog BIO limuna
10 ml rakije
100 ml ulja (ovisi i veličini posude u kojoj ćeš pržiti fritule)

Priprema:

1. U jednoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: KARLA brašno, prašak za pecivo i sol.
2. U drugu zdjelu stavite jaja i šećere te pjenasto izmiksajte. Dobivenoj smjesi dodajte jogurt, ribanu koricu limuna i rakiju te sve skupa pjenjačom izmiksajte.
3. Mokrim sastojcima postepeno dodajte suhe sastojke i miksajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu. Smjesu za fritule pustite da odstoji desetak minuta. 
4. U lonac u kojem ćete raditi fritule dodajte ulje. Ulja mora biti dovoljno da fritule u njima mogu slobodno plivati i da ne dodiruju dno. Temperatura ulja je vrlo važna. Ako u ulje uronite kuhaču i oko nje se na površini stvore mali mjehurići, temperatura je idealna.
5. Smjesu za fritule u ulje dodajte pomoću dvije čajne žličice. S jednom zagrabite smjesu, a drugom je skinite sa žličice i spustite u ulje. Fritulama je dovoljno 1-2 min. da se isprže, neke od njih će se okrenuti i same, a ako ne slobodno ih okrenite vilicom. Gotove fritule nakon prženja stavite na kuhinjski ručnik ili salvetu.
6. Fritule možete posipati šećerom u prahu, preliti otopljenom čokoladom ili omiljenim slatkim namazom. 


Karla i Hrvoje vam žele dobar tek!