Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Gris knedle s čoko punjenjem

Gris knedle s čoko punjenjem

Hrvoje s bloga "Opet gladni" otkrio je našoj Karli recept za najfinije gris knedle, malo za promjenu od klasičnih knedli s krumpirom. Obavezno isprobajte ;)


Gris knedle s čoko punjenjem

200 g KARLA pšeničnog grisa (tip 400)
500 ml mlijeka
prstohvat soli
2-3 žlice šećera 
100 g maslaca
2 jaja
Čoko namaz za punjenje (ili po želji, npr. šljive…)

Za posluživanje:

150 g maslaca
180 g krušnih mrvica
2 žlice šećera
1 vanilin šećer

1. Najprije pripremite čokoladni nadjev. Tacnu obložite papirom za pečenje, a potom žlicom iz teglice po papiru rasporedite desetak hrpica namaza i stavite u zamrzivač. To možete napraviti i dan ranije, puno lakše ćete puniti sa zamrznutim namazom. (Možete koristiti i nadjev po svojoj želji., npr. šljive).

2. U loncu ugrijte mlijeko, prstohvat soli, šećer i maslac. Kada mlijeko zavrije, dodajte KARLA pšenični griz stalno miješajući pjenjačom kako biste dobili kompaktnu smjesu.

3. Smjesu prebacite u drugu posudu i pustite da se skroz ohladi. Dodajte jaja te mikserom sjedinite. Rukama oblikujte kuglu. Posudu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se dobro ohladi barem 1 h, iako je bolje da stoji što duže. Tijesto možete napraviti i navečer te ostaviti u hladnjaku preko noći.

4. Kad se tijesto ohladilo uzmite komad smjese (navlažite ruke), spljoštite među dlanovima pa u sredinu stavite zamrznutu hrpicu čoko namaza. Oblikujte knedlu i pazite da je dobro zatvorite.

5. Knedle stavite kuhati u kipuću vodu, a gotove su kada isplivaju na površinu (cca 10 min). Na tavi otopijte maslac te dodajte krušne mrvice. Miješajte na laganoj vatri dok ne poprimi lijepu zlatnosmeđu boju. Umiješajte šećere, maknite s vatre i knedle odmah uvaljajte u smjesu.

Karla i Hrvoje vam žele dobar tek!