Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Ideja za ručak - KARLA pljukanci od špinata u finom umaku

Ideja za ručak - KARLA pljukanci od špinata u finom umaku

Ideja za ručak - KARLA pljukanci od špinata u finom umaku 

Petra s food bloga mama.kuharica kaže da u njenoj obitelji svi vole tjesteninu - i mali i veliki!

Ovog puta pripremila je KARLA pljukance sa špinatom u finom umaku. 

Djeca su pojela sve i tražila još iako nisu ljubitelji špinata, tako da je ovo odličan način za pripremiti nešto što djeci možda ne bi bio prvi izbor.

Sastojci:

KARLA pljukanci od špinata 

Mjerica cherry rajčica 

3-4 režnja češnjaka 

Maslinovo ulje 

Začini - peršin, bosiljak, sol, papar  

150 ml vrhnja za kuhanje 

1-2 trokuta topljenog sira

Po želji - sir 

Priprema:

1.  U vatrostalnu zdjelu ili lim za pečenje staviti cherry rajčice, češnjak, maslinovo ulje i začine pa zapeći cca 20-25 minuta na 190 stupnjeva (vidjeti kada paradajz skroz omekani).

2.  Za vrijeme dok se sve peče, skuhati tjesteninu prema uputi.

3.  Kada su cherry rajčice pečene, prohladiti pa staviti u blender/štapni mikser, dodati još malo maslinova ulja, začine i trokut topljeni sir pa blendati.

4.  Sve iz blendera prebaciti na tavicu pa krčkati 2-3 minute, potom dodati i vrhnje za kuhanje pa kuhati mješajući još 7-8 minuta.

5.  U umak dodati tjesteninu i promješati.

6.  Po želji dodati i ribani sir pa poslužiti toplo.

KARLA & Petra vam žele dobar tek!