Ideja za ručak - KARLA pljukanci od špinata u finom umaku
Petra s food bloga mama.kuharica kaže da u njenoj obitelji svi vole tjesteninu - i mali i veliki!
Ovog puta pripremila je KARLA pljukance sa špinatom u finom umaku.
Djeca su pojela sve i tražila još iako nisu ljubitelji špinata, tako da je ovo odličan način za pripremiti nešto što djeci možda ne bi bio prvi izbor.
Sastojci:
KARLA pljukanci od špinata
Mjerica cherry rajčica
3-4 režnja češnjaka
Maslinovo ulje
Začini - peršin, bosiljak, sol, papar
150 ml vrhnja za kuhanje
1-2 trokuta topljenog sira
Po želji - sir
Priprema:
1. U vatrostalnu zdjelu ili lim za pečenje staviti cherry rajčice, češnjak, maslinovo ulje i začine pa zapeći cca 20-25 minuta na 190 stupnjeva (vidjeti kada paradajz skroz omekani).
2. Za vrijeme dok se sve peče, skuhati tjesteninu prema uputi.
3. Kada su cherry rajčice pečene, prohladiti pa staviti u blender/štapni mikser, dodati još malo maslinova ulja, začine i trokut topljeni sir pa blendati.
4. Sve iz blendera prebaciti na tavicu pa krčkati 2-3 minute, potom dodati i vrhnje za kuhanje pa kuhati mješajući još 7-8 minuta.
5. U umak dodati tjesteninu i promješati.
6. Po želji dodati i ribani sir pa poslužiti toplo.
KARLA & Petra vam žele dobar tek!