Ideja za ručak - KARLA pljukanci od špinata u finom umaku
Petra s food bloga mama.kuharica kaže da u njenoj obitelji svi vole tjesteninu - i mali i veliki! Ovog puta pripremila je KARLA pljukance sa špinatom u finom umaku. Djeca su pojela sve i tražila još iako nisu ljubitelji špinata, tako da je ovo odličan način za pripremiti nešto što djeci možda ne bi bio prvi izbor.
Cijela linija KARLA svježe tjestenine osvojila je još jedno vrijedno priznanje i to od strane onih koje znaju najbolje za svoje obitelji - ODABRALE MAME.
Sastojci:
KARLA pljukanci od špinata
Mjerica cherry rajčica
3-4 režnja češnjaka
Maslinovo ulje
Začini - peršin, bosiljak, sol, papar
150 ml vrhnja za kuhanje
1-2 trokuta topljenog sira
Po želji - sir
Priprema:
1. U vatrostalnu zdjelu ili lim za pečenje staviti cherry rajčice, češnjak, maslinovo ulje i začine pa zapeći cca 20-25 minuta na 190 stupnjeva (vidjeti kada paradajz skroz omekani).
2. Za vrijeme dok se sve peče, skuhati tjesteninu prema uputi.
3. Kada su cherry rajčice pečene, prohladiti pa staviti u blender/štapni mikser, dodati još malo maslinova ulja, začine i trokut topljeni sir pa blendati.
4. Sve iz blendera prebaciti na tavicu pa krčkati 2-3 minute, potom dodati i vrhnje za kuhanje pa kuhati mješajući još 7-8 minuta.
5. U umak dodati tjesteninu i promješati.
6. Po želji dodati i ribani sir pa poslužiti toplo.
KARLA & Petra vam žele dobar tek!