Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Ideja za ručak - KARLA pljukanci od špinata u finom umaku

Ideja za ručak - KARLA pljukanci od špinata u finom umaku

Ideja za ručak - KARLA pljukanci od špinata u finom umaku 

Petra s food bloga mama.kuharica kaže da u njenoj obitelji svi vole tjesteninu - i mali i veliki! Ovog puta pripremila je KARLA pljukance sa špinatom u finom umaku. Djeca su pojela sve i tražila još iako nisu ljubitelji špinata, tako da je ovo odličan način za pripremiti nešto što djeci možda ne bi bio prvi izbor.

Cijela linija KARLA svježe tjestenine osvojila je još jedno vrijedno priznanje i to od strane onih koje znaju najbolje za svoje obitelji - ODABRALE MAME.

Sastojci:

KARLA pljukanci od špinata 

Mjerica cherry rajčica 

3-4 režnja češnjaka 

Maslinovo ulje 

Začini - peršin, bosiljak, sol, papar  

150 ml vrhnja za kuhanje 

1-2 trokuta topljenog sira

Po želji - sir 

Priprema:

1.  U vatrostalnu zdjelu ili lim za pečenje staviti cherry rajčice, češnjak, maslinovo ulje i začine pa zapeći cca 20-25 minuta na 190 stupnjeva (vidjeti kada paradajz skroz omekani).

2.  Za vrijeme dok se sve peče, skuhati tjesteninu prema uputi.

3.  Kada su cherry rajčice pečene, prohladiti pa staviti u blender/štapni mikser, dodati još malo maslinova ulja, začine i trokut topljeni sir pa blendati.

4.  Sve iz blendera prebaciti na tavicu pa krčkati 2-3 minute, potom dodati i vrhnje za kuhanje pa kuhati mješajući još 7-8 minuta.

5.  U umak dodati tjesteninu i promješati.

6.  Po želji dodati i ribani sir pa poslužiti toplo.

KARLA & Petra vam žele dobar tek!