Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Integralni pirov kruh

Integralni pirov kruh

Stiže nam ljepše vrijeme što znači da počinjemo više računa voditi o prehrani. ;) Naše KARLA i Marina s bloga Priče jedne kuhače donose vam ovaj jednostavan recept za fini kruh od integralnog pirovog brašna. 

U slast!

Prilog / jednostavno za pripremu

Vrijeme pripreme: 10 minuta + dizanje tijesta

Vrijeme pečenja: 40 minuta

Gotovo za: 110 minuta


Sastojci:

500 g KARLA integralnog pirovog brašna

10 g soli

7 g suhe germe

330 ml tople vode

1 jušna žlica šećera

Priprema:

1.  Sve sastojke pomiješajte, umijesite tijesto i ostavite da se diže 15 minuta (pokrijte krpom).

2.  Nakon 15 minuta dobro premijesite i ostavite da se diže još 15 minuta.

3.  Sada tijesto izvadite na površinu koju ste lagano posipali brašnom, kratko premijesite, zatim rukama malo rastegnite kao da želite napraviti tijesto za pizzu, preklopite i na kraju zarolajte kao roladu.

4.  Neka vas ne buni ovaj postupak rolanja, jednostavno lagano zarolajte po mogućnosti prema duljini kalupa.

5.  Tijesto prebacite u kalup, zarežite malo nožem 3 kose crte s razmacima, premažite lagano uljem i posipajte sjemenkama. Ostavite da se diže 30 minuta.

6.  Sjemenke lagano dlanovima utisnite u tijesto da se sljube s kruhom, kasnije će vam manje ispadati kada budete rezali kruh.

7.  Sada upalite pećnicu na 200°C i pripremite kalup za pečenje kruha koji obložite papirom za pečenje.

8.  Kruh pecite 30 minuta na 200°C, zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 10 minuta.

9.  Izvadite iz kalupa na rešetku, pustite da se ohladi i uživajte!


KARLA i Marina savjetuju:

Umjesto integralnog možete koristiti i KARLA bijelo pirovo brašno. Za dodatnu aromu tijestu možete dodati suhi peršin ili bosiljak, medvjeđi luk, suhe rajčice i sl.