Update cookies preferences

Karlina kuhinja

KARLA fuži sa Zigante tartufima u umaku od kozica i pršuta by Matko Bukovec

KARLA fuži sa Zigante tartufima u umaku od kozica i pršuta by Matko Bukovec

Nagrađivani chef Matko Bukovec otkriva recept za apsolutno hit jelo koje je oduševilo posjetitelje sajma GAST 2024. - KARLA fuži sa Zigante tartufima u umaku od kozica i pršuta.

KARLA fuži sa Zigante tartufima u umaku od kozica i pršuta by Matko Bukovec


Normativ za 4 osobe

Vrijeme pripreme jela 20 min

Sastojci za umak:

  • 40 g kosanog crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 250 g repova kozice
  • 80 g pršuta
  • 20 g sušenih rajčica
  • 1 mali svežanj peršina (kosani)
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 0,5 dl temeljca povrtni/pileći
  • Sol, papar, maslinovo ulje
  • Parmezan i rikola za kraj 

  • 1,5 pakiranje KARLA fuža sa Zigante tartufima 

Postupak:

  • Na maslinovom ulju započeti dinstanje kosanog luka, češnjaka i dio peršina
  • Kada luk omekša dodati kozice, sušene rajčice i pršut, kratko sotirati te podliti sve s bijelim vinom
  • Kada alkoholi ispare dodati temeljac, začiniti i pripremiti KARLA tjesteninu (zasebno ju skuhati te kasnije vezati s umakom)
  • Tjesteninu završite s ribanim parmezanom, rikolom, peršinom, dotjerajte okuse i ako nedostaje još sočnosti u jelu koristite vodu od kuhanja tjestenine.

Matko & KARLA vam žele dobar tek!