Naši KARLA pljukanci u društvu sočne piletine, šarenog povrća i domaćeg pesta od peršina – savršen spoj za brz, zdrav i ukusan ručak koji su Odabrale mame. KARLA & Dora s Instagram bloga mommylaand donose vam pravi proljetni recept.
Sastojci:
500 g svježih KARLA pljukanaca
350 g pilećih prsa (na trakice)
150 g šampinjona (narezani)
Svežanj mladog luka
1 tikvica
2 žlice ajvara (blagi ili ljuti, po želji)
500 ml vrhnja za kuhanje
150 g naribanog sira
Ulje, sol, papar
Pesto od peršina (brzi blend):
šaka svježeg peršina
1 češanj češnjaka
2 žlice ulja
malo limunovog soka
sol
Priprema:
Luk izdinstati na ulju, a zatim dodati piletinu, šampinjone i naribanu tikvicu i dinstati uz minimalno podlijevanje vodom. Nakon 20 -ak minuta krčkanja dodati ajvar i vrhnje u tavu s piletinom i gljivama, lagano promiješati i kuhati par minuta da se sjedini u gusti, narančasti umak. Posoliti, popapriti po ukusu.
Pljukance skuhati u slanoj vodi, sačuvati malo vode od kuhanja, ocijediti. U umak dodati malo vode od pljukanca po potrebi, da dobijete kremastiji umak.
Sve sastojke za pesto staviti u sjeckalicu i blendati u gusti zeleni preljev.
Na tavi lagano zapeći par kolutića tikvica za dekoraciju.
Serviranje:
Na tanjur složiti pljukance, zatim umak, po vrhu dodati zapečene tikvice, te prošarati pestom od peršina.
KARLA i Dora vam žele dobar tek!