Update cookies preferences

Karlina kuhinja

KARLA Pljukanci u povrtno-pilećem umaku i pestom od peršina

KARLA Pljukanci u povrtno-pilećem umaku i pestom od peršina

Naši KARLA pljukanci u društvu sočne piletine, šarenog povrća i domaćeg pesta od peršina – savršen spoj za brz, zdrav i ukusan ručak koji su Odabrale mameKARLA & Dora s Instagram bloga mommylaand donose vam pravi proljetni recept. 

Sastojci:

500 g svježih KARLA pljukanaca

350 g pilećih prsa (na trakice)

150 g šampinjona (narezani)

Svežanj mladog luka

1 tikvica

2 žlice ajvara (blagi ili ljuti, po želji)

500 ml vrhnja za kuhanje

150 g naribanog sira

Ulje, sol, papar

Pesto od peršina (brzi blend):

šaka svježeg peršina

1 češanj češnjaka

2 žlice ulja

malo limunovog soka

sol

Priprema:

Luk izdinstati na ulju, a zatim dodati piletinu, šampinjone i naribanu tikvicu i dinstati uz minimalno podlijevanje vodom. Nakon 20 -ak minuta krčkanja dodati ajvar i vrhnje u tavu s piletinom i gljivama, lagano promiješati i kuhati par minuta da se sjedini u gusti, narančasti umak. Posoliti, popapriti po ukusu.

Pljukance skuhati u slanoj vodi, sačuvati malo vode od kuhanja, ocijediti. U umak dodati malo vode od pljukanca po potrebi, da dobijete kremastiji umak.

Sve sastojke za pesto staviti u sjeckalicu i blendati u gusti zeleni preljev.

Na tavi lagano zapeći par kolutića tikvica za dekoraciju.

Serviranje:

Na tanjur složiti pljukance, zatim umak, po vrhu dodati zapečene tikvice, te prošarati pestom od peršina.

KARLA i Dora vam žele dobar tek!