KARLA šurlice u kremastom umaku s cherry rajčicama, baby šampinjonima i piletinom
Naša
Mily sa food bloga Mliyfood kaže da joj je KARLA svježa tjestenina pravo otkriće. Do sada je isprobala sve vrste naših pljukanaca,
a ovaj put vam donosi slastan i jednostavan recept sa šurlicama.
Vrijeme
pripreme i kuhanja: 20 minuta
SASTOJCI:
1 pakiranje KARLA
šurlica 350 g
2 žlice
maslinovog ulja ili 10 g maslaca
2 mlada luka
ili 1 crveni luk
250 g
cherry rajčica
250 g baby
šampinjona
400 g pilećeg
bijelog mesa izrezanog na medaljone
Par grančica
svježeg timijana ili žličica sušenog
Pola dcl
vrhnja za kuhanje
100 g naribane
mozzarelle
1 žličica
sweet onion začina
Sol,
papar
1 češanj
češnjaka
PRIPREMA:
Na
zagrijanom ulju popržite piletinu do zlatno žute boje pa je odložite sa
strane.
Dodajte
još malo ulja u tavicu pa na istoj masnoći popržite češnjak i narezani
luk. Kad luk dobije boju dodajte cherry rajčice. Lagano ih zgnječite da
puste sok. Posolite i poparite.
U litru
posoljene vode skuhajte šurlice prema uputama na pakiranju.
U umak
dodajte baby šampinjone i oko 2 dcl vode u kojoj su se kuhale
šurlice. Dodajte grančicu timijana, začinite s sweet onion
začinom i pustite da sve kuha još 5-7 minuta.
U umak
vratite piletinu pa dodajte šurlice, prelijte s vrhnjem za kuhanje i
ubacite mozzarellu. Ako vam se čini sve pregusto dodajte još malo vode u
kojoj ste kuhali šurlice .
Ukrasite s još malo
svježeg timijana i odmah poslužite.