Update cookies preferences

Karlina kuhinja

KARLA šurlice u kremastom umaku s cherry rajčicama, baby šampinjonima i piletinom

KARLA šurlice u kremastom umaku s cherry rajčicama, baby šampinjonima i piletinom

Naša Mily sa food bloga Mliyfood kaže da joj je KARLA svježa tjestenina pravo otkriće. Do sada je isprobala sve vrste naših pljukanaca, a ovaj put vam donosi slastan i jednostavan recept sa šurlicama.

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

SASTOJCI:

1 pakiranje KARLA šurlica 350 g

2 žlice maslinovog ulja ili 10 g maslaca 

2 mlada luka ili 1 crveni luk 

250 g  cherry rajčica 

250 g baby šampinjona

400 g pilećeg bijelog mesa izrezanog na medaljone

Par grančica svježeg timijana ili žličica sušenog

Pola dcl vrhnja za kuhanje

100 g naribane mozzarelle

1 žličica sweet onion začina 

Sol, papar 

1 češanj češnjaka 

PRIPREMA:

  1. Na zagrijanom ulju popržite piletinu do zlatno žute boje pa je odložite sa strane. 
  2. Dodajte još malo ulja u tavicu pa na istoj masnoći popržite češnjak i narezani luk. Kad luk dobije boju dodajte cherry rajčice. Lagano ih zgnječite da puste sok. Posolite i poparite. 
  3. U litru posoljene vode skuhajte šurlice prema uputama na pakiranju. 
  4. U umak dodajte baby šampinjone i oko 2 dcl  vode u kojoj su se kuhale šurlice. Dodajte grančicu timijana,  začinite s sweet onion začinom  i pustite  da sve kuha još 5-7 minuta.
  5. U umak vratite piletinu pa dodajte šurlice, prelijte s vrhnjem za kuhanje i ubacite mozzarellu. Ako vam se čini sve pregusto dodajte još malo vode u kojoj ste kuhali šurlice .
  6. Ukrasite s još malo svježeg timijana i odmah poslužite. 

KARLA i Mili vam žele dobar tek!