Update cookies preferences

Karlina kuhinja

KARLA zapečeni pljukanci sa šunkom i sirom by Dunja

KARLA zapečeni pljukanci sa šunkom i sirom by Dunja

KARLA zapečeni pljukanci sa šunkom i sirom by Dunja

Donosimo vam jedan od pobjedničkih recepata Karlinog izazova "Pokaži to (d)jelom". Naša Karlovčanka Dunja sa Instagram profila dunja.karlovac otkrila je Karli ovaj fini recept za brzo i ukusno jelo koje vam može biti na meniju već danas!

Sastojci (za 3 - 4 osobe):

• 400 g KARLA pljukanaca

• 200 g šunke (narezane na kockice ili trakice)

• 100 g krem sira (npr. ABC, mascarpone)

• 2 jaja

• 150 ml vrhnja za kuhanje

• 100 g ribanog sira (gauda, mozzarella, ementaler…)

• Malo soli, papra, origana po želji

Priprema:

1.  Skuhajte pljukance u posoljenoj vodi prema uputama (obično 8 –10 minuta), ocijedite.

2.  U tavi lagano popržite šunku (može i bez ulja ako je masnija).

3.  U zdjeli izmiješajte: jaja + vrhnje za kuhanje + krem sir + pola ribanog sira + začine.

4.  Dodajte u to skuhane pljukance i šunku, sve dobro promiješajte.

5.  Smjesu prebacite u posudu za pečenje, po vrhu posipajte ostatkom sira.

6.  Zapecite u pećnici 15–20 minuta na 180°C, dok se sir ne rastopi i lagano porumeni.

KARLA i Dunja vam žele dobar tek!