KARLA zapečeni pljukanci sa šunkom i sirom by Dunja
Donosimo vam jedan od pobjedničkih recepata Karlinog izazova "Pokaži to (d)jelom". Naša Karlovčanka Dunja sa Instagram profila dunja.karlovac otkrila je Karli ovaj fini recept za brzo i ukusno jelo koje vam može biti na meniju već danas!
Sastojci (za 3 - 4 osobe):
• 400 g KARLA pljukanaca
• 200 g šunke (narezane na kockice ili trakice)
• 100 g krem sira (npr. ABC, mascarpone)
• 2 jaja
• 150 ml vrhnja za kuhanje
• 100 g ribanog sira (gauda, mozzarella, ementaler…)
• Malo soli, papra, origana po želji
Priprema:
1. Skuhajte pljukance u posoljenoj vodi prema uputama (obično 8 –10 minuta), ocijedite.
2. U tavi lagano popržite šunku (može i bez ulja ako je masnija).
3. U zdjeli izmiješajte: jaja + vrhnje za kuhanje + krem sir + pola ribanog sira + začine.
4. Dodajte u to skuhane pljukance i šunku, sve dobro promiješajte.
5. Smjesu prebacite u posudu za pečenje, po vrhu posipajte ostatkom sira.
6. Zapecite u pećnici 15–20 minuta na 180°C, dok se sir ne rastopi i lagano porumeni.
KARLA i Dunja vam žele dobar tek!