Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Karlini čupavci

Karlini čupavci

Marina s bloga Priče jedne kuhače i naša KARLA donose vam najbolji recept za čupavce koji ćete ikada trebati. :)

ČUPAVCI

Desert - jednostavno za pripremu

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Vrijeme pečenja: 30 minuta

Gotovo za: 60 minuta


Sastojci:

3 jaja

220 g šećera

300 g KARLA oštrog brašna

180 ml ulja

100 ml mlijeka po želji

1 prašak za pecivo

Krema:

250 g maslaca ili margarina

100 čokolade za kuhanje

80 g šećera

I još:

200 g mljevenog kokosa



Priprema:

1.  Upalite pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje (cca 25x35 cm) koji obložite papirom za pečenje.

2.  Odvojite bjelanjke od žumanjaka tako da bjelanjke stavite u veću posudu u kojoj ćete sve zajedno miksati.

3.  Bjelanjcima dodajte šećer i miksajte u čvrsti snijeg, zatim dodajte redom ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, žumanjke, mlijeko i na kraju preostalo brašno.

4.  Sve kratko promiješajte mikserom, zatim smjesu ulijte u kalup i pecite 30 minuta. Čačkalicom svakako probajte da li je biskvit pečen, vrijeme pečenja ovisi o pećnici.

5.  Dok se biskvit peče, pripremite kremu tako da u zdjelicu stavite topiti čokoladu i maslac ili margarin, zatim dodate mlijeko i šećer, promiješate i ostavite da se hladi.

6.  Biskvit malo ohladite, narežite na jednake kocke pa jednu po jednu umočite u čokoladnu kremu sa svake strane jednu trećinu i zatim u kokos.

7.  Kod umakanja pazite da ne umočite cijelu kocku jer će biti mljecavo, biskvit treba biti sočan, a iznutra lijepe žute boje, a ne čokoladne.

Savjet:

Šećer iz kreme možete izostaviti, sve ovisi koliko volite da kolač bude sladak. Kolače čuvajte u posudi s poklopcem da što dulje budu sočni.