Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Mini tart s kremom od kokosa

Mini tart s kremom od kokosa

Ukusne prhke košarice napravljene s Karla oštrim brašnom punjene finom kremom od kokosa u režiji našeg Hrvoja s bloga Opet Gladni.

Sastojci za tijesto:

250 g KARLA oštrog brašna
125 g hladnog maslaca
prstohvat soli
1 žlica šećera
1 jaje
2-3 žlice hladne vode
ribana korica pola BIO limuna

Nadjev – kokos krema:

3 žumanjka
60 g šećera
30 g gussnela
5 g arome bourbon vanilije
400 g kokosovog mlijeka
40 g hladnog maslaca

Priprema tijesta:

1. U zdjelu u kojoj ćete raditi tijesto stavite brašno, sol, šećer, limunovu koricu te izmiješajte. Dodajte na kockice narezani hladni maslac. Sastojke sjedinite rukama sve dok ne povežete brašno i maslac. Dobit ćete smjesu nalik krušnim mrvicama.
2. Dodajte jaje i 3 žlice vode te rukama oblikujte tijesto. Tekućina će pomoći da dobijete kompaktnu smjesu. Tijesto lagano izradite rukama, oblikujte kuglu i spljoštite u disk. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i pustite da u hladnjaku odmori 30 minuta.
3. Kalupe za mini tartove premažite maslacem i pobrašnite. Nakon što je tijesto odmorilo, od cjelokupne smjese otrgnite komad tijesta te ga utisnite i rasporedite po kalupu, a višak tijesta uklonite nožićem.
4. Tijesto izbockajte vilicom te kalupiće stavite u zamrzivač na pola sata. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva (dok ne poprime lijepu boju.)

Priprema kreme od kokosa:

1. Pjenjačom miksajte žumanjke, šećer, gussnel i vaniliju dok ne dobijete gustu kremastu smjesu.
2. Zagrijte kokosovo mlijeko te ga postepeno dodajte prethodnoj smjesi miješajući pjenjačom. Kada ste sve dobro izmiksali, lončić stavite na laganu vatru, zagrijavajte dok se ne zgusne stalno miješajući te još otprilike 1 – 2 minute. Na kraju umiješajte hladni maslac.
3. Kremu premjestite u drugu posudu, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom i u hladnjaku 1 h. Kad se smjesa ohladila, dobro je izmiksajte pjenjačom dok ne postane glatka.
4. Košarice napunite s kremom i ukrasite voćem.

Karla vam želi dobar tek!