Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Pirova burger peciva

Pirova burger peciva

Možda priprema i sami proces izgledaju malo komplicirano onima koji nisu toliko vješti u kuhinji, ali s dobrim receptom ne možete pogriješiti. Zato vam Karla i Hrvoje s food bloga Opet Gladni donose recept za savršena pirova burger peciva kojima ćete zadiviti cijelu ekipu na ljetnom pikniku.


RECEPT - BURGER PECIVA

250 g KARLA pirovog bijelog brašna
250 g KARLA pirovog integralnog brašna
2 žličice soli
1 žličica šećera
7 g suhog kvasca
150 g grčkog jogurta
130 ml maslinovog ulja
100 -130 ml mlijeka


1. U zdjelu od kuhinjskog robota stavite suhe sastojke – KARLA brašno, kvasac, sol i šećer te izmiješajte kuhačom.
2. U sredini napravite manju rupu, a zatim dodajte polovinu mlijeka, grčki jogurt i maslinovo ulje. Mijesite nastavkom za tijesto 4-5 minuta (duže ako mijesite rukama, do 10 minuta) dok se ne formira kugla. Polovinu mlijeka možete dodavati postepeno, koliko tijesto traži da postane kompaktno. Tijesto mora biti mekano, nikako ne dodavati brašna. Premažite ga uljem, a zdjelu pokrijte folijom i pustite sat vremena da odstoji na toplom.
3. Nakon što je tijesto odstajalo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i lagano premijesite. Podijelite na 8 jednakih dijelova. Od svakog dijela oblikujte lopticu. Premjestite ih na protvan koji ste obložili papirom za pečenje i ostavite pokriveno kuhinjskom krpom još 1 h na sobnoj temperaturi. Svaku lopticu premažite jajetom i posipajte sezamom. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 25-30 minuta, odnosno dok peciva ne poprime lijepu zlatno – smeđu boju. Poslužite kad se ohlade.

Karla vam želi dobar tek!