Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Pljukanci od špinata u umaku od patke, kestena i vrganja

Pljukanci od špinata u umaku od patke, kestena i vrganja

Jelo koje je oduševilo posjetitelje i sudionike 14. Kongresa tjesteničarstva CONPASTA su upravo naši KARLA pljukanci od špinata u umaku od patke, kestena i vrganja u izvedbi mladih gastro kuhara hotela Turist iz Varaždina. 

Naša KARLA samo za vas saznala je recept kojeg donosimo u nastavku. :)

KARLA PLJUKANCI OD ŠPINATA U UMAKU OD PATKE, VRGANJA I KESTENA 

500 g KARLA pljukanaca sa špinatom

250 g mesa od patke

100 g kestena

40 g vrganja

1 dcl vrhnja za kuhanje

1 žlica sjeckanog peršina

1 manja glavica luka

0,5 dcl ulja

1,5 dcl temeljca

10 g parmezan sira

Sol, papar


PRIPREMA:

Na ulju pirjamo luk i dodamo sirove kestene koje smo prethodno narezali na četvrtine, kad su kesteni pirjani dodamo meso patke narezano na kockice. Nakon pirjanja patki dodamo vrganje i začine, sve zalijemo temeljcem te kuhamo 15 – 20 minuta. Nakon potrebnog vremena kuhanja dodajemo KARLA pljukance od špinata koje smo prethodno skuhali prema uputama s pakiranja. Zatim dodajemo vrhnje za kuhanje, svježe sjeckani peršin i parmezan, kratko ostavimo na vatri te serviramo.

KARLA vam želi dobar tek!