Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Pljukanci Okusi Orijenta s gljivama i humusom

Pljukanci Okusi Orijenta s gljivama i humusom

Priča se da ne trebate otputovati do Bliskog istoka da biste uživali u primamljivoj svježoj tjestenini s okusima Orijenta kao što su čili i kurkuma bez umjetnih bojila, konzervansa, pojačivača okusa i aroma, dodane soli i masnoća.

Naša KARLA i Hrvoje s bloga Opet Gladni vam donose recept za pikantne pljukance s gljivama i humusom.

PLJUKANCI OKUSI ORIJENTA S GLJIVAMA I HUMUSOM


- 250 g KARLA pljukanaca s okusom Orijenta
- 250 g šampinjona
- maslinovo ulje
- 2 češnja češnjaka

HUMUS:
- konzerva slanutka (400 g)
- 1 žlica tahini paste
- 1 češanj češnjaka (sitno sjeckani)
- sok pola limuna
- sol
- voda u kojoj se kuhao slanutak

1. Slanutak iz konzerve stavite kuhati u kipuću vodu 10 minuta. Sa strane ostavite šalicu vode u kojoj se kuhao slanutak. Kuhani slanutak stavite u zdjelu napunjenu hladnom vodom, a potom ga trljajte između dlanova kako biste skinuli opnu s njega.
2. Slanutak procijedite, a potom ga stavite u blender s ostalim sastojcima za humus. Miksajte dok ne dobijete kremastu, gušću smjesu. Vode stavite još dodatno po potrebi.
3. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckane šampinjone, posolite i dinstajte dok ne puste vodu i dobiju lijepu boju. Kad su šampinjoni skoro gotovi, dodajte sitno sjeckani češnjak.
4. Pljukance skuhajte prema uputama s pakiranja. Šampinjonima dodajte humus i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina te izmiješajte kako bi dobio kremasti umak.
5. Kuhane pljukance umiješajte u tavu s umakom, sve skupa izmiješajte te ne kraju dodajte nasjeckani svježi peršin.

*Korisni savjeti: - pljukanci s okusom Orijenta su blago ljutkastog okusa. Odlično pašu uz pikantnije umake za one koji vole malo više šarf, ali i uz lagane i neutralne umake s kojima njihov okus još više dođe do izražaja
- svježu tjesteninu nije potrebno dugo kuhati, na pakiranju je označeno preporučeno vrijeme kuhanja, no ako želite tjesteninu al dente kuhajte je nešto kraće
- svježu tjesteninu stavljajte u slanu vodu odmah kada zakipi, smanjite vatru i kuhajte bez poklopca. Kod kuhanja svježe tjestenine stvara se pjena za koju ne želimo da nam iscuri iz lonca 
- tjesteninu ocijedite odmah nakon kuhanja i nemojte je ispirati s vodom

KARLA i Hrvoje vam žele dobar tek!