Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Pljukanci s okusom špinata u umaku s mesnim okruglicama

Pljukanci s okusom špinata u umaku s mesnim okruglicama

Priča se da ne trebate potegnuti do tržnice da biste uživali u domaćoj svježoj tjestenini s okusom špinata, bez umjetnih bojila, konzervansa, pojačivača okusa i aroma, dodane soli i masnoća. 

Ova tjestenina idealno paše uz umak s mesnim okruglicama - by KARLA i Hrvoje s bloga Opet Gladni. 

PLJUKANCI S OKUSOM ŠPINATA U UMAKU S MESNIM OKRUGLICAMA


- 250 g KARLA pljukanaca s okusom špinata
- 400 g miješanog mljevenog mesa
- 1 jaje
- pola manje glavice luka
- svježi peršin
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica mljevene dimljene paprike
- 4 žlice pasirane rajčice
- 1 dcl bijelog vina
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- vode u kojoj se kuhala tjestenina

1. Prvo je potrebno napraviti mesne okruglice. U zdjelu dodajte meso i gore navedene sastojke koji su potrebni za izradu okruglica.
2. Okruglice popržite na ulju, a kada su gotove izvadite ih i stavite sa strane.
3. U tavu u kojoj ste pekli okruglice dodajte sitno nasjeckani luk, posolite i dinstajte dok ne omekša. Okruglice vratite na luk, dodajte pasiranu rajčicu i izmiješajte. Okruglice podlijte s vinom i pustite da alkohol ispari.
4. Dodajte vrhnje za kuhanje i vodu u kojoj se kuhala tjestenina (količina ovisi o tome koliko gust umak želite dobiti) i ostavite da se sve lagano krčka na laganoj vatri.
5. Dok završavate umak, skuhajte pljukance prema uputama s pakiranja i poslužite ih s umakom.

*Korisni savjeti: - kuhana tjestenina s okusom špinata je blagog, ali bogatog okusa i možete ju kombinirati s bilo kojim umakom na bazi povrća, ribe, morskih plodova ili mesa
- uz pljukance s okusom špinata odlično pašu i kremasti umaci na bazi sira (ricotta, mascarpone, gorgonzola...)
- svježu tjesteninu nije potrebno dugo kuhati, na pakiranju je označeno preporučeno vrijeme kuhanja, no ako želite tjesteninu al dente kuhajte je nešto kraće
- svježu tjesteninu stavljajte u slanu vodu odmah kada zakipi, smanjite vatru i kuhajte je bez poklopca. Kod kuhanja svježe tjestenine stvara se pjena za koju ne želimo da nam iscuri iz lonca 
- tjesteninu ocijedite odmah nakon kuhanja i nemojte je ispirati s vodom

KARLA i Hrvoje vam žele dobar tek!