Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Pljukanci u crvenom umaku s povrćem i piletinom

Pljukanci u crvenom umaku s povrćem i piletinom

Kad su pljukanci u pitanju, postoji bezbroj savršenih kombinacija, ljeti su to uglavnom umaci na bazi sezonskog povrća, a upravo jedan takav vam donose Karla i naš Hrvoje s bloga Opet Gladni.

Sastojci:

- 400 g KARLA pljukanaca
- pola glavice luka
- 250 g pilećih prsa
- pola manje tikvice
- 1 rog paprika
- 3 žlice koncentrata rajčice
- 3 žlice grčkog jogurta
- 1 žlica mlijeka
- parmezan
- maslinovo ulje
- sol, papar, origano, ružmarin…

Marinada za piletinu: 

80 ml maslinovog ulja
sok od pola limuna
2 češnja protisnutog češnjaka
sol i papar



Priprema:

1. KARLA pljukance skuhajte u slanoj vodi prema uputama s pakiranja.

2. Pileća prsa narežite na šnicle debljine otprilike 1 cm. Pripremite marinadu od maslinovog ulja, limunovog soka, češnjaka, soli i papra. Marinirajte piletinu i ostavite u hladnjaku 30 minuta.

3. Na grill tavi ispecite pileće šnicle, sa svake strane otprilike 5 minuta. Piletinu stavite na tanjur sa strane.

4. U drugu tavu dodajte maslinovo ulje te sitno nasjeckan luk, posolite i dinstajte dok ne omekša. Dodajte na manje kockice nasjeckane tikvice i na trakice narezanu papriku te kratko pecite.

5. Povrću dodajte koncentrat rajčice (možete razrijediti sa žlicom vode) te jednu žličicu šećera. Podlijte s malo tople vode ili temeljca. Lagano izmiješajte, krčkajte na laganoj vatri, a zatim dodajte i mješavinu grčkog jogurta i mlijeka. Začinite s omiljenim začinima (sol, papar, origano, ružmarin...)

6. Umak kuhajte na laganoj vatri do 5 minuta dok se svi sastojci ne sjedine, a zatim dodajte na trakice narezanu piletinu. Ako vam je umak pregust, dodajte vode u kojoj su se kuhali pljukanci. Pljukance prelijte umakom i posipajte parmezanom. Ljetni ručak u trenu.

Karla vam želi dobar tek!