Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Pljukanci u umaku Milanese

Pljukanci u umaku Milanese

Ankica Čulig, glavna domaćica u Seljačkom domaćinstvu Stjepan Čulig, u suradnji s Karlom otkriva recept za umak Milanese koji je 2019. godine bio pobjednički umak na gastro natjecanju u Istri.

Potrebni sastojci:

  • domaća dimljena slanina 150 g
  • rajčica pelate 250 ml
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje 0,5 dcl
  • vino bijelo graševina 0,50 dcl
  • sol, papar, majčina dušica, peršin list, bosiljak, sir ribanac
  • 400 grama Karla pljukanaca

Priprema: 

Na vrućoj tavi popržite špek, pa kad se mast otopi dodajte rajčicu i pirjate još desetak minuta. Dodajte češnjak, vino, sol i pirjajte kratko kako bi se svi sastojci sjedinili. Na kraju dodajte peršin i majčinu dušicu. Dok se priprema umak, u slanoj vodi kuhajte Karla pljukance. Držite se naputka na pakiranju kako bi tjestenina ostala konzistentna. Procijedite tjesteninu, polijte je hladnom vodom te lagano popržite na maslacu. Poslužite zajedno s finim Milanese umakom. Po potrebi pospite malo parmezana (najbolje je kombinacija sireva) i ukrasite istom bosiljka!

Karla i Ankica vam žele dobar tek!