Update cookies preferences

Karlina kuhinja

Prhki vanilin keksi

Prhki vanilin keksi

Poznata food blogerica Marina Obradović s bloga Priče jedne kuhače uz pomoć naše KARLE pripremila je najukusnije vanilin kekse koje ćete ikada probati. Idealan blagdanski recept za prhke vanilin kekse je u nastavku. Probajte pojesti samo jedan...

PRHKI VANILIN KEKSI


Sastojci:

280 g KARLA oštrog brašna

210 g maslaca sobne temperature

1 žumanjak

100 g mljevenih oraha

70 g šećera u prahu

Priprema:

1.  Maslac i jaje neka budu sobne temperature pa ih sat vremena ranije slobodno izvadite iz hladnjaka.

2.  Pripremite 2 velika lima za pečenje i obložite ih papirom za pečenje.

3.  U veću zdjelu stavite brašno, orahe, šećer u prahu, maslac narezan za listiće i žumanjak. Sve dobro promiješajte rukama i umijesite tijesto. Kada dobijete kompaktnu smjesu, umotajte u foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata. Slobodno može i duže jer smjesu ćete, nakon što odstoji u hladnjaku, lakše oblikovati u željene oblike.

4.  Kada smjesu izvadite iz hladnjaka i krenete s izradom keksića, upalite pećnicu na 180°C.

5.  Smjesu podijelite na dva dijela pa rukama premijesite i razvaljajte na brašnom posutoj površini na debljinu 5 mm.

6.  Oblikujte modlicama oblike po želji ili napravite kiflice pa pecite svaku turu 12 minuta.

7.  Kad su gotovi, ostavite ih 10 minuta na limu za pečenje, a zatim uvaljajte u šećer u prahu u koji ste dodali mljeveni vanilin šećer.

8.  Vanilin šećer će keksima dati posebnu aromu, a cijela će kuća zamirisati. Neka vas ne brine što su mekani, nakon 10 minuta će postati taman prhki kako treba.

9.  Čuvajte ih u posudi s poklopcem.

KARLA i Marina vam žele dobar tek!